Chat with us, powered by LiveChat
Adatkezelési tájékoztató

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Tájékoztatjuk, hogy Ön, mint vásárló (fogyasztó) a hutogumi.hu címen elérhető honlap használatával kinyilvánítja, hogy ismeri és elfogadja, az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt általános szerződési feltételeket. Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív használója kíván lenni a Webáruházunk által kínált lehetőségeknek, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

Üzemeltetői adatok:

Cégnév: Dealer Plast Kft.
Székhely: 8300 Tapolca, Belterület hrsz. 4507/14
Adószám: 27907096-2-19
Cégjegyzék szám: Cg. 19-09-521 105

Kibocsájtó cégbíróság: Veszprémi Törvényszék Cégbírósága
Szerződés nyelve: magyar
Elektronikus elérhetőség: [email protected], [email protected]
Telefonos elérhetőség: +36 70 948-8874
Számlaszám: 12083600-01724549-00100005
Nyilvántartásba vevő hatóság
A tárhelyszolgáltató elérhetőségei: Hostwinds LLC., 12101 Tukwila International Blvd, 3rd Floor, Suite 320, Seattle, US - [email protected]

A szolgáltató a jelen általános szerződési feltételekben a továbbiakban: üzemeltető.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre
Figyelmeztetés: A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

Rendelési információk

A megjelenített termékek kizárólag a Webáruházon keresztül, online rendelhetők meg, futár által történő házhoz szállítással vagy személyesen a megrendelő, vagy meghatalmazottja általi átvétellel.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak nettó, illetve bruttó árban is fel vannak tüntetve, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

Amennyiben az üzemeltető hibás árat tüntet fel a termék mellett, a tőle elvárható gondosság ellenére, és a termék ára annak általánosan elfogadott ártól eltér, úgy az üzemeltető nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Amennyiben a vásárló ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A részletes szállítási díjszabás a jelen szerződési feltételek része, a Szállítási feltételek menüpont alatt.

Webáruházunkban a Rendelés gombra kattintva böngészhet a megvásárolható termékek között. A felsorolt termékek alatt megtekintheti a termékek nevét. Ha bővebb információt szeretne kapni a termékről, akkor kattintson a termék képére vagy nevére. Ekkor a termék oldalára jut el, ahol a termékről részletesebb tájékoztatást kaphat. Amennyiben ennél részletesebb tájékoztatásra van szüksége, úgy az üzemeltetői adatok között rögzített telefonszámon szíveskedjen felvenni a kapcsolatot az üzemeltetővel.

A rendelés menete

A termék kiválasztása, méret megadása
Az általunk által forgalmazott hűtőgumik, kizárólag hűtők, fagyasztók és egyéb hűtési berendezések tömítésére alkalmas. A megfelelő forma kiválasztása a vásárló feladata, amennyiben segítségre lenne szüksége kérjen segítséget munkatársainknál.
A megfelelő forma kiválasztása után a tömítés nut vagy külső méret megadása szükséges.
Kérjük a méretek pontos megadását!

Tévesen vagy rosszul megadott méretekért felelősséget nem vállalunk!

A kosár jelre/feliratra kattintva a terméket a Kosárba helyezheti. A termékeket a Kosárba helyezheti bejelentkezés nélkül és meg is rendelheti, amennyiben az adatait kitölti a rendelés elött.
Lehetőség van a rendszerbe történő belépéssel a termék megrendelésére is. Ezt csak akkor tudja megtenni, ha regisztrálja magát. A regisztrációt a Fiók menüpont alatt találja. Regisztráció után a megadott e-mail címre megerősítő e-mail küldünk, ahol meg kell erősíteni a regisztrációját. Ha Ön regisztrált vásárló, de elfelejtette jelszavát, használja az „Elfelejtett jelszó?” lehetőséget. Ha itt megadja a regisztrált e-mail címét, akkor az új jelszavát e-mailben elküldjük Önnek. Belépést a Fiók menüpont segítségével végezheti el. Itt adja meg regisztrált e-mail címét és jelszavát, majd nyomja meg a Belépés gombot. Ha sikeres a belépés, akkor jobb felső sarokban megjelenik az Ön neve. Itt tudja módosítani személyes adatait, megnézheti rendeléseit. A kijelentkezés gombbal elhagyhatja az áruházat.

A kosár tartalmát a Kosár ikon alatt, a Részletes kosár menüpont segítségével ellenőrizheti, szerkesztheti. Lehetőség van a kosár tartalmának megtekintésére és módosítsa, vagy a rendleni kívánt mennyiség módosítására, a nem kívánt termékek törlésére.
A rendelési adatokat, valamint számlázási adatokat a Tovább a rendeléshez menügomb alatt kell megadni. Az adatok megadása kötelező! Amennyiben Ön már regisztrált felhasználó kérem lépje be fiókjába a Fiók menüpont alatt, és a bejelentkezés után adatai automatikusan kitöltésre kerülnek.
A személyes adatok, szállítási adatok megadása után, a számlázási adatok megadása szükséges, amennyiben a szállítási és a számlázási adatok megegyeznek a „Számlázási címem megegyezik a szállítási címemmel” választási lehetőséget hagyja kipipálva.

Amennyibe a számlázási adatok eltérnek a szállítási adatoktól, úgy a „Számlázási címem megegyezik a szállítási címemmel” választási lehetőségnél a pipát kiszedve tudja megadni a számlázási adatokat.

Szolgáltatások pont alatt ki tudja választani az Önnek legmegfelelőbb fizetési és szállítási módot. A Tovább gomb megnyomásával az rendelés összesítőjét láthatja.
Ha minden rendben van és a megrendelés mellett döntött akkor, „Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket és a személyes adatok feldolgozását GDPR” kipipálásával, majd a Rendelés küldése gombot megnyomva véglegesítheti a megrendelését.
Miután véglegesítette rendelését a megadott e-mail címére küldünk Önnek egy automatikus visszaigazolást, amely tartalmazza megrendelése adatait. Amennyiben nem kap ilyen levelet a rendszer nem fogadta el megrendelését. Ilyen esetben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, a már jelzett módon, az üzemeltetői adatok segítségével.
Miután elvégeztük megrendelésének feldolgozását, a megadott e-mail címére küldünk Önnek egy Megrendelés lezárva visszaigazolást. A termék kiszállítására csak ezt követően kerül sor.

A megrendelésének folyamatáról a megrendelés lezárásáig e-mailben értesítjük. Minden megrendelés egy egyedi megrendelés számmal azonosítható.

Regisztráció

Amennyiben vásárolni szeretne, úgy a vásárlás alkalmával meg kell adnia a vásárláshoz szükséges adatokat is, így a nevét, számlázási és szállítási adatait, e-mail címét, telefonszámát. Lehetősége van regisztrálni webáruházunkba, névvel, e-mail címmel és jelszóval. Sikeres regisztráció után fiókjában a vásárlási adatait elegendő egyszer kitölteni és a következő vásárlás folyamán automatikusan a rendszer kitölti Ön helyett. A regisztráció véglegesítése előtt szükséges a regisztrációs feltételek elfogadása is. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vevő köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vevő egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vevő adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzemeltető/ szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeltető kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból. A regisztrációt az e-mail cím azonosítja, tehát egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni. 

A regisztráció kötelezettségekkel nem jár.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon hétfőtől-péntekig történik 8:00-16:00 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelésre, de ha az a munkaidő lejárta után történik, csak az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra a megrendelés. Az elfogadott megrendelés teljesítési határideje, a visszaigazolástól számítva a raktáron lévő termékek esetében 2 – 5 munkanap. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron, úgy a beszerzési helyétől függően 2-4 hét.

Cégünk nem vállal felelősséget a megrendelt termék esetleges technikai ismertetőinek a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

A megrendelt termék ellenértékének és a házhoz szállítás díjának fizetésének módja

A megrendelt termék fizetésének módja

Átutalásos fizetés esetén a megrendelés vételárát megrendelést követően kell teljesíteni, ezzel jelezve a vásárlási szándékot. Ameddig az összeg nem kerül teljesítésre, a rendelést figyelmen kívül hagyjuk. Amennyiben ezt a fizetési módot választod, úgy a rendelési folyamat véglegesítését követően, elektronikus formában kapod meg a számlát. Ezen megtalálod az utalandó összeget, a bankszámlaszámot és egyéb, szükséges információkat. 

Fontos, hogy mindig az adott rendelésed pontos összegét utald, a közlemény rovatban pedig a rendelés azonosító számát (pl: RE00001) tűntesd fel, másra nincs szükség!

Kedvezményezett neve: Dealer Plast Kft.
Kedvezményezett bank neve: Raiffeisen Bank Zrt.
Kedvezményezett bankszámla szám: 12083600-01724549-00100005
Közlemény: a megrendelés szám feltüntetése
Utalandó össze: a számla végösszege
Amikor a megrendelésben szereplő végösszeg jóváírásra kerül bankszámlánkon, a termék legyártására, csak azt követően kerül sor.

Személyesen történő teljesítés: 

Ez esetben Ön az üzemeltető székhelyén/telephelyén forintban fizeti meg a termék vételárát készpénzben.

Utánvéttel történő teljesítés (feláras szolgáltatás):

Abban az esetben, ha ezt a fizetési módot választja, kérjük, utalja át cégünk bankszámlájára a megrendelés bruttó vételárának 50%-át a megrendelést követően, ezzel jelezve a vásárlási szándékot. Ameddig az összeg nem kerül teljesítésre, a rendelést figyelmen kívül hagyjuk. Amennyiben ezt a fizetési módot választja, úgy a rendelési folyamat véglegesítését követően, elektronikus formában kapja meg az előlegszámlát. Ezen megtalálja az utalandó összeget, a bankszámlaszámot és egyéb, szükséges információkat. A megrendelés teljesítésekor küldjük a végszámlát és a fennmaradó összeget a futárnak kell kifizetni. 

Fontos, hogy mindig az adott rendelése pontos összegét utalja, a közlemény rovatban pedig a rendelés azonosító számát (pl: RE00001) tüntesse fel, másra nincs szükség!

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken vagy csomagoláson észlelt sérülés, vagy hiány esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, esetleges a serülésről fényképes rögzítését és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Házhoz szállítás díjszabása

A házhoz szállítás díja: bruttó 2.590 Ft.
Utánvételes megrendelés esetén a szállítási költséghez az utánvételi díj a rendelés értékéhez hozzáadódik. Díja: bruttó 1.290 Ft.

Szállítási határidő

Raktáron lévő termékek esetében, a megrendelés visszaigazolásától számított 6 – 12 munkanap belül történik a szállítás. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron, a termék szállításának ideje 2-4 hét.

Házhoz szállítási információk

A webáruházunk által kapott megrendeléseket kizárólag a(z) (GLS, DPD, Posta) futárszolgálat futárai kézbesítik. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8:00 – 16:00 óra között. Szállítási címként célszerű olyan címet megadni, ahol a fent megjelölt napszakban a futárt folyamatosan fogadni tudják, és biztosítani tudják a küldemény ellenértékének és a szállítási díjnak, valamint az utánvétel díjának a futár részére való teljesítését.

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak. Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetében a szállítás és visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő kiegyenlítése esetén áll módunkban ismételten elindítani. 

Áruházunk működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő esetleges további kérdések esetén az üzemeltető adatai között megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Postai szállítással kapcsolatos információk

A postai küldemény elvesztését, részleges elvesztését, megsérülését, vagy megsemmisülését a kézbesítéskor, a kézbesítési okiraton azonnal jeleznie kell. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár. Kézbesítési okirat hiányában, a küldeményre vonatkozó egyéb okirattal a posta felé jogvesztő határidőn belül – vagyis a kézbesítési naptól számított 3 napon belül – a kárt azonnal jeleznie kell.

Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. kormányrendelet szabályozása értelmében a jelen pont rendelkezései kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárló esetében alkalmazhatóak. A fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt, bontatlan csomagolású terméket. Amennyiben a fogyasztó él elállási jogával, úgy ezt az üzemeltetővel egyértelmű írásbeli nyilatkozatban köteles közölni (postán ajánlott tértivevényes küldeményben, vagy e-mailben). Az üzemeltető az elállási nyilatkozat kézhezvételét követően haladéktalanul köteles azt visszaigazolni a fogyasztó felé. A fogyasztó elállása esetén a megrendelt terméket köteles elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül az üzemeltetőnek visszaküldeni. A visszaküldés költsége a fogyasztót terheli.

Amennyiben a fogyasztó elállási jogát gyakorolja, úgy az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételét követő 14 napon belül köteles az üzemeltető a fogyasztónak az általa teljesített fizetéseket visszatéríteni, beleértve a szállítás díját is. Ez alól kivétel, ha a fogyasztó olyan fuvarozási módot választott, amely többletköltséggel jár, és amely a szokásos fuvarozástól eltérő. A szolgáltatónak a visszafizetési kötelezettségét mindaddig nem kell teljesítenie, amíg a szolgáltatott terméket vissza nem kapta, vagy amíg a fogyasztó hitelt érdemlő igazolását a termék visszaküldéséről nem kapta meg. A két időpont közötti eltérés esetén az üzemeltető a korábbi időpontot kell, hogy figyelembe vegye.

Üzemeltető követelheti a fogyasztótól a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Ezért kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a fogyasztót terhelik.

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog:

olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ.
olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra,
olyan termék esetében, amelynél a fogyasztó kifejezett kérésének tesz eleget az üzemeltető sürgős javítási, vagy karbantartási munkáknál
Jótállás
Az üzemeltető által forgalmazott egyes termékekre. A vásárlót a jótállás joga akkor nem illeti meg, ha a hiba a termék fogyasztó részére való átadását követően keletkezett. A megjelölt rendelet alá nem tartozó termékek tekintetében a gyártó által biztosított jótállási idő a termék mellett feltüntetésre kerül. Ezzel kapcsolatos problémák felmerülése esetén az üzemeltető pontos információt tud adni. Jótállás esetében a fogyasztó a jótállási időn belül a meghibásodott termék díjmentes javítása vagy cseréje illeti meg. A garanciális javítások a gyártási hibából eredő meghibásodásokra terjednek ki. A garancia feltételek a használati útmutatóban levő feltételek betartásával együtt érvényesek.

Termék meghibásodása esetén a csomagban mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak! A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre. Az üzemeltetőnek törekednie kell arra, hogy a kijavítást, vagy cserét 14-21 napon belül elvégezze. A jótállás körében végzett tevékenység költségei az üzemeltetőt terhelik.

Egyebekben a jótállásra a Ptk.6.171-173.§-ban foglaltak az irányadóak.

Szavatosság

A szolgáltatott termék hibája esetén az üzemeltetővel szemben kellékszavatossági igény érvényesítésének van helye a Ptk. 6:159-167: § i szerint.

Panaszok intézése

Az üzemeltető a panaszról jegyzőkönyvet köteles felvenni, az üzemeltető adati között megjelölt helyen, és a panaszt a felvétel napjától számított öt évig, az arra adott válasszal együtt megőrizni. Az üzemeltető a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja és arra érdemi választ kell, hogy adjon. Amennyiben panaszra az üzemeltető elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. Az üzemeltetővel kötött szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

Adatkezelés

Az üzemeltető a webáruház a használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki kívülálló harmadik személy számára, kivéve abban az esetben amennyiben az alvállalkozója számára. (Pl: futárszolgálat), a megrendelés kézbesítéséhez ez szükséges. 

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az üzemeltető a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban.

A megrendeléssel kezdődő eljárás során a 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók, a szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata a honlapon érhető el.

A Google Analytics alkalmazása

Ez a honlap a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését. A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IPanonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen. A Google Analytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljeskörűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IPcímet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu

Az adatkezelés időtartama

Az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés az érintett törlési kéréséig tart.
Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő kezelheti, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:
postai úton a 8300 Tapolca, Halastó utca 5. címen,
e-mail útján az [email protected] e-mail címen,
telefonon a +36 70 948 8874 számon.
Az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv.5. § (1) bekezdése.

Egyéb rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései az irányadók.


Adatkezelési tájékoztató (GDPR)

Bevezető: A Dealer Plast Kft. mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos
minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

Cégünk elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.

A személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Ön számára átláthatóan kezeljük.

Megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítjuk a személyes adatok megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével,
véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.

Cégünk az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama:
Cégünk tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson (webshop regisztráció, megrendelés elindítása), illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak, szerződéses
jogviszony (megrendelés számlázása, bizonylatok megadott ideig rendelkezésre állása). Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e
hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé. Felhívjuk a cégünk részére adatközlők figyelmét,
hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelési alapelveink összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal.

Vonatkozó jogszabályok

 a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
 az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény – (Info tv.)
 a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)
 az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény – (Eker tv.)
 az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény – (Ehtv)
 a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
2.1 Adatkezelés: webshopban történő vásárlás:
Cégünk webshopot üzemeltet az általa forgalmazott termékek online értékesítése miatt.

Az adatkezelés célja

a megrendelések rögzítése, futárral történő szállítás, számlázás
Az adatkezelés jogalapja: szerződéses jogviszony, amely abban az esetben jön létre, ha a megrendelő a terméket megvásárolta, annak ellenértékét bármilyen módon (készpénz/utalás stb…) megfizette.

A kezelt adatok köre

Név
Cím
E-mail cím
Telefonszám
Banki átutalás esetén bankszámlaszám
Személyes átvételkor, ha készpénzzel történik a vásárlás a pénztár bevételi bizonylatra személyi ig. szám kérése

Adatok törlésének határideje

Az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés az érintett törlési kéréséig tart.
Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő kezelheti, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:
Postai úton a 8300 Tapolca, Halastó utca 5. címen
E-mail útján a [email protected] e-mail címen
Telefonon a +36 70 948 8874 számon
Az adatkezelés során igénybe vett adatfeldolgozó (tárhelyszolgáltató) adatai:
Hostwinds LLC., 12101 Tukwila International Blvd, 3rd Floor, Suite 320, Seattle, US - [email protected]
a regisztrált személyek adatait, akik végül nem vásároltak (pl. nem egyenlítették ki a díjbekérőt, nem vették át a terméket stb…) a regisztrációt követően nem kerülnek törlésre
minden adat tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdésének megfelelően, a számla kiállításától számított nyolc év

Adatfeldolgozás

A megrendelt csomagok kiszállítása miatt adatkezelő rögzíti a szükséges személyes adatokat (név, cím, e-mail cím, mobilszám) a GLS Hungary online rendszerébe (Cím: GLS Hungary Kft., 2351 Alsónémedi GLS Európa u.2), amelyek a következők: név, cím, e-mail cím, telefonos elérhetőség.
Az adatfeldolgozó az adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

A következő személyes adatok rögzítése a számlázás miatt, az KBOSS.hu Kft.
által üzemeltetett Számlázz.hu online számlázó rendszerbe

(Cím: KBOSS.hu Kft., 1031 Budapest, Záhony utca 7.):

Az adatfeldolgozó az adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

A kezelt személyes adatok a következők: név, lakcím, telefonszám, adószám

Az adatfeldolgozó az adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi.

A webshop szerver naplója

A www.hutogumi.hu weblap meglátogatásakor a webszerver automatikusan naplózza a felhasználó tevékenységét.

Az adatkezelés célja: a honlap látogatása során cégünk a szolgáltatások működésének ellenőrzése, a személyre szabott kiszolgálás és a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat.

Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja, ugyanis cégünknek jogos érdeke fűződik a weboldala biztonságos működéséhez, illetve az Eker.
tv. 13/A. § (3) bekezdése.

A kezelt személyes adatok típusa: IP cím, dátum, weboldal URL, böngésző típusa

A meglátogatott oldalak címe, valamint a dátum, időpont adatok önmagukban az érintett azonosítására nem alkalmasak.

Az adatkezelés időtartama: 2 két hét, automatikus log rotáció miatt a régebbi adatok automatikusan felülíródnak

A webshop cookie kezelése

A weboldal a testre szabott kiszolgálás érdekében az érintett számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni az aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a látogatók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok
tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a látogatók azonosítása, nyomon követése, webanalitikai mérések.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.

A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal.

Az adatkezelés időtartama: 30 harminc perc

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a honlap szolgáltatásainak esetleges nem teljes körű igénybevehetősége, mérések pontatlansága

A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága:
Cégünk számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a székhelyén és partnereinél találhatóak (online számlázó rendszer, online csomagfeladó rendszer).

Cégünk a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:
a) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
b) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
c) változatlansága igazolható (adatintegritás);
d) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A különböző nyilvántartásaiban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

A technika mindenkori fejlettségére tekintettel olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Cégünk az adatkezelés során megőrzi:
a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

Cégünk informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen.

Az érintettek jogai, jogorvoslati lehetőségei:
Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, élhet a tiltakozási és visszavonási jogával az adatkezelő elérhetőségein (postai úton, e-mailben, előre egyeztetett időpontban személyesen, minden esetben személyazonosságát igazolva).

Adatkezelő az érintett kérésére tájékoztatást ad

– az általa kezelt személyes adatairól,
– azok forrásáról,
– az adatkezelés céljáról,
– jogalapjáról,
– időtartamáról,
– az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről,
– továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzett

Adatok helyesbítése

Az érintett kérheti személyes adatainak helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését, megadva a helyes adatokat. Érintettnek igazolnia kell személyazonosságát, valamint meg kell adnia levelezési címét. Adatkezelő a helyesbítést haladéktalanul elvégzi a nyilvántartásában, és ennek megtörténtéről írásban értesíti az érintettet.

Törlés

Az érintett kérheti személyes adatainak törlését abban az esetben:
– a személyes adatokat jogellenesen kezelték
– a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték
– az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
– az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre
– a személyes adatokat jogellenesen kezelték
– a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell

Ha a fentiek közül bármelyik feltétel teljesül az adatkezelő a törlési kérelem kézhezvételét követően haladéktalanul gondoskodik az adatkezelés megszüntetéséről, és törli a Felhasználót a nyilvántartásából. Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Tiltakozás

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Felügyelő Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail: [email protected]

Honlap: https://naih.hu/

Partner cégek megfelelősségi nyilatkozata

Cégünknél megrendelt csomagok szállítását a GLS Hungary Kft. végzi.
A GLS Megfelelőségi nyilatkozata itt érhető el.
Cégünknél megrendelt csomagok szállítását Magyar Posta Zrt. végzi.
Fuvarozási szolgáltatás Általános Szerződési feltétele itt érhető el.
Cégünknél megrendelt csomagok szállítását DPD Hungária Kft. végzi.
Fuvarozási szolgáltatás Általános Szerződési feltétele itt érhető el.
Cégünk könyvelését az Könyveljünk.hu Kft. végzi.
Számlázó rendszerünkkel kapcsolatos adatkezelési nyilatkozat itt érhető el.

Adatkezelő elérhetőségei

Dealer Plast Kft.

Telephely: 8300 Tapolca, Belterület hrsz. 4507/14
Székhely: 8300 Tapolca, Belterület hrsz. 4507/14

Képviselő: Ravasz Dániel
E-mail: [email protected]
Mobil: +36 70 948 8874