Chat with us, powered by LiveChat
Segítség
A rendelés leadás előtt szükséges a hűtőgumi megfelelő formájának a kiválasztása, majd a méret pontos megadása. Az alábbi leírás segítségül szolgál ennek adatok felmérésében, a számunkra megfelelő tömítés kiválasztásában. A gumitömítések csak és kizárólag ipari és nagykonyhai hűtésre vagy fagyasztásra szolgáló berendezések tömítésére használható. A hűtőgumi felmérése csak pár percet vesz igénybe. A felmérés elvégzése az alábbi leírás alapján lehetséges.

1. Jegyezzük fel a méreteket

A méretet gondosan fel kell jegyezni, hogy az összeszerelés során ne forduljon elő hiba, ezt kétféleképpen lehet:
 
  - Külső méret 
  - Dart méret 

Alapvetően mi mindig a tömítések külső méretét vesszük alapul.
Javasoljuk, hogy akkor hajtsd végre ezt a mérési formát, ha a tömítés még mindig az ajtóban vagy a fiókban van. 
Megadhatod a nut méretét a plug-in-profil keretméretének megfelelően.
Az ajtóban vagy a fiókban a pontos (horony közepétől a horony középpontjáig) az egyik horony felső szélétől az ellenkező horony alsó széléig kell mérni.  → Felmérés videó! (Német nyelvű külföldi videó!)
A külső méretet a tömítő mágnes külső szélétől a külső széléig kell mérni.2. Válaszd ki a profilt

Azonosítsd a profil típusát a tömítés keresztmetszetével. Ehhez a tömítést vágni kell.
Miután a szétvágás megtörtént, hasonlítsd össze a weboldalon található rajzokkal majd válaszd ki a megfelelő profilt. 
Ha nem találod meg a megfelelő profilt, keress meg minket. Kérjük, küld el nekünk egy jól látható képet a gumi keresztmetszetéről e-mailben vagy a WhatsApp-on. Meg fogjuk találni a kivánt profilt vagy megfelelő alternatívát számodra, majd felvesszük veled a kapcsolatot.

3. Összeszerelés

Összeszerelés előtt:
 
  - A kézhezvétel után azonnal vedd ki a gumit a csomagolásból!!
  - Tartsd a tömítéseket olyan helyen, hogy a mágneses szalag ne szakadjon el és fel tudja venni a környezeti hőmérsékletet.
  - A tömítéseket hajtogatva szállítják. Bármely szállítási redőt ki lehet kisimítani hajszárítóval. VIGYÁZAT: Hőlégfúvó használatakor a tömítéseknek   nem szabad túl melegednie, különben deformálódhat és megolvadhat.
  - Óvatosan távolítsd el a régi tömítést az ajtóból vagy a fiókból.
  - Összeszerelés előtt minden felületet alaposan meg kell tisztítani (mind az ajtót, mind a házszegélyt, amelyen a tömítés támaszkodik). Használj tiszta ruhát és tisztítószert a hűtőberendezések tömítéseihez.
  - A beszerelés előtt egy megfelelő fertőtlenítőszerrel fertőtlenítsd a felületet, amelyre a tömítést fel kell szerelni, majd utána tiszta ruhával töröld szárazra.

Felhelyezés:
 
  - Mindig a 4 sarok ponton kezd, majd rögzítsd a rövid és végül a hosszú oldalakat.
  - A mágneses tömítések ajtóhúzási ereje valamivel alacsonyabb a régi tömítésnél, röviddel a felszerelés után. Néhány hét után a tömítés eléri a maximális ajtóhúzási erőt.

Ha a gumi miatt nem záródik be jól az ajtó:
 
  - Ellenőrizd, hogy a megfelelő keresztmetszetű gumit rendelted-e meg.
  - Ellenőrizd, hogy az ajtó nincs-e eldeformálódva.
  - Van-e ellen mágnes a hűtő oldalfalában?
  - Ellenőrizd, hogy az ajtózsanérok megfelelően állnak-e. Ha nem, akkor abban az esetben tartsd az ajtót zsanérok nélkül a hűtőszekrényhez, majd állítsd be újra a zsanérokat.

Reméljük az összeállításunk segítségül szolgál a megfelelő gumi megrendelésébe. Minden tömítésünk egyedi gyártmány, az adott hűtő típusának megfelelően kerül legyártásra. 
Kérjük, hogy rendelését pontosan adja meg, az esetlegesen rosszul kiválasztott minta vagy a nem megfelelően lemért adatokért felelősséget nem vállalunk, cserére és visszavételre nincs lehetőség!